Resipi Tart Nenas Bluberi oleh Dato’ Fazley Yaakob
This post is also available in: English
中文
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35561″ img_size=”MEDIUM” alignment=”center”][vc_column_text]Bahan-bahan:
600g jem nenas + 50g VGrains
350g mentega
80g susu pekat
2 kuning telur
420g tepung
90g VGrains
Cara-cara:
- Masak jem nenas bersama VGrains. Tambahkan sedikit air dan masak sehingga pekat.
- Pukul mentega sehingga warnanya pucat dan kemudian tambahkan susu pekat.
- Masukan pula kuning telur dan teruskan memukul.
- Tambahkan bahan-bahan kering sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh.
- Sediakan tart mengikut bentuk dan saiz dikehendak dan bakar pada suhu 180c selama 15 hingga 20 minit.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]