Resipi Biskut VGrains Kelapa Bakar oleh Dato’ Fazley Yaakob
This post is also available in: English
中文
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35555″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text]Bahan-bahan:
250g tepung
100g VGrains
1 sudu kecil serbuk penaik
220g mentega
125g gula perang
125g gula kastor
2 biji telur
½ sudu kecil garam
Vanila
2 cawan kelapa parut kering
Cara-cara:
- Pukul mentega dan gula sehingga gebu.
- Masukan telur dan vanila gaul bersama bahan-bahan kering dan gaul secara perlahan-lahan.
- Masukan satu cawan kelapa parut kering ke dalam adunan.
- Tuangkan satu cawan lagi di atas dulang.
- Gulung doh seperti bebola dan letak di atas dulang sebelum meleperkannya sedikit. Bakar pada suhu 170c selama 10 hingga 12 minit.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]